torsdag den 15. august 2013

Berlin Baby..

I starten af august drog Patrick og jeg til Berlin. Vi havde aftalt at mødes med min moster Tine og hendes mand Mogens der nede.

Vi skulle rejse omkring kl. 19, men var i lufthavnen i god nok tid, til at nå en MASH burger. Burgeren var super lækker, men løgringene var alt alt for fedtede. Til gengæld blev øllen serveret i et iskoldt glas, og den var god!

MASH burgerEfter endt middag havde vi stadig rigeligt med tid, så vi surfede lidt rundt i lufthavnen og endte i Le Sommeliers bar, hvor vi blev glædeligt overraskede over, at kunne tanke strøm direkte fra lamperne i baren - Sej detalje! :D

Le Somelier lampe med USB - Genialt!

Vi skulle flyve med SAS og det var et udemærket lille fly, dog havde jeg fået midterpladsen imellem Patrick, som ikke er nogen lille mand, og en anden mand, som bestemt ikke var mindre end Patrick. Lad os bare sige, at jeg var glad for, at turen kun varede en time.

SAS før boarding

Mogens havde inden afgang sendt mig nedenstående billede, med besked om, at vi skulle mødes på Weihenstephaner under de blå parasoller. Jeg kendte heldigvis godt stedet, så da vi havde tjekket ind og lige nået et kort bad, begav vi os ud i downtown Berlin.

Hackesher Markt - Berlin

Vi boede på Hotel Radisson Blu - Berlin, som jeg også overnattede på sidste år. Hotellet er top lækkert, og ligger næsten lige ved Alexander Platz.

Radisson Blu Berlin
Den imponerende Aquadom, som tårner op midt i hotellets lobby
Så tæt boede vi på fjernsynstårnet
Udsigten til Berliner Dom fra morgenmadsterrasen
Fredag havde vi dedikeret til et besøg i koncentrationslejren Sachsenhausen, som ligger et stykke uden for Berlin.
Jeg havve været på turen før, men for Patrick og Mogens var det noget nyt. Som sidst jeg var der, havde vi (jeg) valgt, at vi skulle på den tur som Sandeman's New Europe Tours tilbyder. Både sidst, men også denne gang var det nogle rigtig dygtige guides som viste os rundt. Dog var der alt alt for varmt denne gang - 35-36 grader i skyggen er bare lidt for meget, når man går rundt et sted hvor der ikke en gang er skygge. Vi svedte tran, og tænkte mest af alt på de kølige drinks, vi havde lovet os selv at vi skulle have på hjemturen.
Når det så er sagt, så er det en spændende og super vigtig tur, som jeg kun kan anbefale, at du kommer omkring, hvis du er i nærheden af Berlin. Vi gav 15euro pr. person + en ABC dagsbillet til toget.

Jeg tog ingen billeder på turen, så de næste billeder er nogen Søren tog sidst vi var der.

Det støbte messingkort udenfor murene

Arbeit macht frei

Trådte man over stregen, blev man skudt uden varsel - dengang altså
Godt gennemsvedte og for mit vedkommende med tre nye vabler, begav vi os tre timer senere tilbage mod Oranienburg station, dog med holdt på en restaurant vi havde udset os, hvor vi fik kolde drikke og kunne slappe af i benene.

Vel hjemme fik vi nok verdens bedste bad - sjældent har det været så fantastisk at få skyllet kroppen.

Lørdag stod den på Berliner Bier Festival - turens egentlige formål. Vejret var stadig næsten lidt for fantastisk med temperaturer på omkring de 35 grader lige som dagen før. Heldigvis var der masser af skygge, og de kolde drikkevarer var ikke langt væk. :D


Den berlinske ølfestival foregår hvert år, den første weekend i august. Den finder sted på Karl-Marx-Allee, og strækker sig over knap 2,5km, med øl, øl og mere øl. Der er dog også indlagt madboder hvor man kan købe alt fra honninghjerter til syltede agurker.


Årets ølkrus

Den forbudte frugt - En dejlig øl, som smagte godt i min mund

Hvidløgsbrød fra Knobi Bobby

Patrick og Mogens vender verdenssituationen

Kogte og småberusede, men glade.. :)

Søndagen blev brugt på klassisk sightseeing, hvor vi fik set det aller mest vigtige.. Inkl. den obligatoriske Peanut Duck, som man får på Rice Queen på Danziger Strasse - et sted som vi fandt for et par år siden.

Peanut Duck - Berlin must have!!
Søndag aften gik turen tilbage til Danmark - vi lettede lidt over 21 og fløj den mest fantastiske solnedgang i møde. :)

SAS tog os med hjem

Skyerne dannede det smukkeste gulv..

..og himlen stod i lys lue..

Dejlig dejlig tur med skønne mennesker! :D

Hvis du overnatter på Radisson Blu Berlin, må du huske at prøve deres drinks.. Jeg anbefaler Touch Down Berlin og Split Passion Peach. Anretningen kunne nok godt ha' været lidt mere fancy, men smagen var præcis så frugtig, sød og frisk som jeg kan lide det. :-)

Radisson Blue Box og Split Passion Peach 
Touch Down Berlin
2 kommentarer:

 1. Ser ud til at have været en skøn tur - ku' godt lige drikke en af de kolde øl dér (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Berliner Bierfestival er bestemt et besøg værd!! :D

   Slet