torsdag den 29. august 2013

Danmarks bedste smørrebrød - 2. semifinale

Jeg havde inviteret Patrick på frokost i lørdags.. Gåsebarnet var blevet afsat så det var kun os to. Jeg havde været lidt hemmelighedsfuld omkring udflugtsmålet, set skulle jo helst være en overraskelse..

Billedet er lånt HER


For et par måneder siden, faldt jeg over et lille resumé fra første semifinale, som blev holdt i Aarhus. Det så spændende og lækkert ud, og da jeg så, at almindelige mennesker kunne booke bord og komme ind og smage, reserverede jeg straks bord.

Der var god stemning i Grøften, hvor konkurrencen skulle afholdes, og det foregik således, at det bord man blev sat ved, fik tildelt et hold. Vores bord havde fået Rasmus Kjær og det var vi bestemt ikke kede af. Jeg har stalket Rasmus on and off i nogen tid, og ved, at han er god til at tænke ud af boksen. Jo, forventningerne var høje.

Der var åbenbart gået lidt fisk i tidsplanen, for vi skulle først ha' været der kl. 13, men hverken Patrick og jeg, eller vores sidemænd havde fået denne memo. Grøftens personale var dog flinke til at servicere, og vi lagde flot ud med henholdsvis 47 og Jacobsen Weissbier.


På alle pladser lå der en guide til konkurrencen, samt en spiseseddel og en stemmeseddel. Hvert hold havde forberedt fem stykker smårrebrød, og hver gæst skulle vælge tre stykker som de gerne ville smage. 


Jeg valgte æg, kartoffel og spidsbryst. Patrick valgte fiskefilet, spidsbryst og ost. i var strategiske, vi ville jo gerne smage på det hele. :)

Rasmus Kjær i kokkekitel :)
Den gode Hr. Kjær var i hopla. Han var nede og sludre med bordet i flere omgange, og fremskyndte da også bespisningen, så vi ikke kom til at sidde og sulte alt for længe. Efter afstemningen fik vi også en lille platte ned, med hapsere, så vi ikke gik sultne hjem.

Vagtelæg, røget salt, ristet malt, sprødstegt hønseskind og mayonnaise med dild, persille og spinat

Den første ret på min tallerken var en flot flot æggemad. Ikke mindre end fem små smilende vagtelæg på et stykke top-lækkert hjemmebagt groft stykke rugbrød. Maden så spændende ud, men manglede desværre noget smag og noget spænding. Det smagfulde sprøde hønseskind blev hurtigt overdøvet af de store mængder æg, som ikke smagte af ret meget andet end æg. Den røgede salt kunne man slet ikke smage men den grønne mayonnaise var virkelig god. Jeg ville ønske at mængden af æg blev nedjusteret en smule - måske bare 5 halve i stedet for 5 hele? Eller om ikke andet, at de blev krydret noget mere, end det var tilfældet denne gang. 

Ret nummer to tilgik Patrick, da han jo havde valgt fiskefileten. 

Rødspættefilet og soufflé paneret i maltbrød, agurk, skagensrejer, mayonnaise og skorzonerod

Den sprøde maltbrødspanering gik her fanstatisk godt i spind med fisken. Beskrivelsen lød på soufflé, men jeg syntes nu mere det virkede som et helt stykke stor saftig rødspættebøf - lækkert var det i hvert fald, og jeg græder bitre tårer over, at jeg ikke selv valgte denne ret, traditionelt set, kan en fiskefilet bare gå så meget galt - en paneret karklud i værste tilfælde, men den mundfuld jeg fik af denne, var nu helt igennem fantastisk!

Kartoffel, marvfedt med løg, mayonnaise, tallerkensmækkere, bløde løg, perleløg og sprøde løgringe

Næste ret på min tallerken, var kartoffelmaden. Det der gjorde udslaget her, var uden tvivl de bløde løg som titter frem under løgringene. Det var nærmest en løgkompot spækket med smag og velbehag. Komponenterne spillede virkelig flit sammen, og det visuelle udtryk var i top. 

Plukket og glaseret oksespidsbryst, confiterede minirødløg, minirødbeder og hyben

Den fjerde ret på kortet, som vi begge havde bestilt, var en flot anretning med oksespidsbryst. Ud fra beskrivelsen, havde jeg håbet, at spidsbrystet ville være mere plukket - a la pulled pork, for stykker som her kan ofte virke lidt tørre, og denne servering var da også liiige på nippet, men dog stadig acceptabel. Smagen var rigtig lækker - måske hvis den var serveret lun, ville det være lidt mindre som en klods? Anyhow så var det en virkelig flot mad, og de enkelte komponenter smagte super godt, men desværre lidt for meget syre efter min smag, når det hele blev sat sammen. Både rødbede, løg og hyben var syrlige - jeg savnede lidt modspil.

Camembert frit - frit oversat med frysetørrede solbær, solbærgelé, friske romsyltede solbær og lakridsurter

Sidste ret på kortet tilfaldt også Patrick. Det var et bud på den efterhånden velkendte urtepotte. Her havde Rasmus taget en udhulet bolle og fyldt den med camembert samt solbær i flere afskygninger. Smagen var fantastisk, men dog gjorde anretningen retten virkelig svær at spise.

Alt i alt var det en dejlig mad, og på trods af vores kritikpunkter, var vi meget begejstrede for den mad vi havde fået serveret. Grøftens tjenere var i topform, og parret vi sad til bords med, var vældigt underholdende. Til arrangementet hørte også 2 glas snaps - jeg er ikke til snaps, men kastede mig dog alligevel ud i en krondild og til petitfours fik jeg en med kanel og vanille. Jeg er stadig ikke fan af snaps, men de gled dog ned uden de store protester. :) 

Efter at alle havde spist og stemt var der præmieoverrækkelse - vi skulle jo have at vide, hvem af de fem hold, der ville gå videre til finalen. 3. pladsen gik til Frederiksminde, 2. pladsen gik til Lumskebugten og sørme om ikke 1. pladsen gik til vores mand - Rasmus Kjær! 

GO TEAM 5!!

Vil du se flere billeder fra arrangementet, kan du klikke HER.

1 kommentar:

  1. Hei Sine De ser veldig gode ut disse smørbrødene, og jeg er litt sulten nå kjenner jeg.
    Tusen takk for søte ord og glad helg til deg!
    Klem fra Kaspara

    SvarSlet