torsdag den 14. februar 2013

Copenhagen Dining Week #2

Denne gang gik turen til Aamanns..


Hverken P eller jeg havde besøgt Aamanns før, men menuen lød noget kryptisk og vi var derfor ret spændte..Vi ankom til smilende personale, som hurtigt fik vist os på plads. Lokalet her var ikke så stort og heller ikke nær så proppet som hos Zeleste i mandags, så vi havde ingen problemer med at tale sammen. Vi fik hurtigt anvist et kort med en vinmenu, som de havde sammensat til lejligheden, vi var dog enige om, at menuen kaldte mere på øl end på vin, og det var ikke noget dårligt valg.
På Aamanns serverer de Bøgedal, et for os hidtil ukendt bryggeri, som ligger i nærheden af Vejle. Bryggeriet er Danmarks mindste, så det er muligvis derfor vi ikke kender det, men det har vi heldigvis rettet op på nu. Bøgedal leverer fantastisk øl - i hvert fald de to forskellige vi smagte.
Vi valgte en "Gylden" til forretten, som var blød men let krydret. Jeg fik desværre ikke taget et billede, men den var meget meget god!
Til hovedretten ville vi have en mørk øl, og den de havde på lager, var en med strejf af lakrids. Denne øl var også rigtig god, men det var ikke kærlighed ved første mundfuld som med den første. Der skulle lige et par slurke mere til - måske også fordi jeg i forvejen ikke er overpjattet med lakrids.


Øllen bliver serveret i flasker a' 75cl, så det er lige som at få en flaske vin på bordet, og den kan fint deles over en ret.

Nåmen tilbage til maden..
Forretten lød jo på bagt æg og grønlangkål jeg havde tænkt mange tanker, for at finde ud af, hvordan det mon ville komme til udtryk.


Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men det var i hvert fald ikke denne anretning, men nøjj hvor var det godt!
Bouillonen var kraftig, velsmagende og flot klar. Grønlangkålen godt nok uden "lang" var ikke tilberedt længere tid, end det tog ægget at koagulere, så det var stadig sprødt. Det hele var stillet i ovnen med ægget slået ud på toppen, som så dannede låg når ægget stivnede - eneste lille bitte kritikpunkt var, at æggeblommen havde sat sig.. Det havde været SÅ fedt, hvis den stadig var løbende, men man kan jo ikke få det hele hver gang.. :)

Til hovedret skulle vi have braiseret svinebryst, som jo som regel er en noget fed affære..


Denne gang var ingen undtagelse, men det hele var så overdrevet mørt, at fedtet simpelthen smeltede det øjeblik det rørte tungen. Det blev således ikke på nogen måde vammelt, og det hele endte ud i en fantastisk himmerigsmundfuld af svin - jeg sad nærmest og blev i julehumør. Tilbehøret var ok, og kartoflerne som var vendt i en marinade af bl.a. sennepskorn smagte rigtig godt, men det var bestemt svinet, der var vinderen på denne tallerken.

Desserten var en fin lille anretning af en velsmagende mousse, som dog var lige vel tynd for min smag samt en fantastisk god blodappelsin sorbet.


Generelt en fortræffelig aften med skøn mad og drikke, og ikke mindst rigtig godt selskab.
I dag står den på Gorms med Mette.. De har meget at leve op til, men menuen ser lækkert ud. :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar