tirsdag den 12. februar 2013

Copenhagen Dining Week #1

Jeg postede for noget tid siden, et lille indlæg om Copenhagen Dining Week. Nu har vi så nået ugen, og jeg har stort set fuldt program.
Igår var jeg på Zeleste med P, idag skal P og jeg på Aamanns, onsdag har jeg fri, torsdag skal jeg på Gorms med Mette og fredag er det Nyhavn Færgekro med Tess. I weekenden tror jeg, at jeg skal faste. ;)


Zeleste var en ok oplevelse, som dog virkede liiidt tvivlsom i starten. Vi blev godt modtaget med smil og godt humør, og blev fluks vist på plads på førstesalen, hvor vi sad midt for langs bagvæggen. Det gik ikke lang tid før lokalet var fyldt godt op, og der var dermed også pludselig MEGET larm.
Så meget, så vi faktisk ikke kunne føre en samtale - det var lidt trist, men stilnede heldigvis af, efterhånden som alle fik mad på bordet.

Jeg er fint klar over, at det er ugens første dag, og at restauranten lige skulle igang med konceptet, men strukturen virkede meget rodet til at starte med. Vi sad længe og ventede på et vinkort, og ca. lige så længe før vi fik vores forret. 20-25 minutters venten, når maden er bestilt i forvejen er lidt i overkanten, og vores naboer til begge sider nåede også at spise deres forret inden vi så noget til vores. Jeg håber at tjenerne finder en bedre måde at håndtere det massive ryk-ind inden ugen er omme. Når det så er sagt, forløb resten af aftenen gnidningsfrit, og tjenerne var meget søde og smilende. :)Forretten var en dejlig tatar af laks og kammusling, smagt til med chili, ingefær og skalotteløg, serveret med sprøde flager af rugbrød. Det grønne i bunden er brøndkarseolie.
Det smagte rigtig godt, og smagsnuancerne var fint afstemte - alle var glade!

Hovedretten lød på helstegt vildsvinefilet serveret med en puré af jordskokker, vinterrodfrugter og vildtsauce. De enkelte elementer i retten smagte dejligt, og sammensætningen var også fin, desværre blev kødet serveret som en stor klods, som godtnok så flot ud med ridset fedtkant og stegeskorpe, men som blev alt for hård at skære og tygge i. Havde kokken blot skåret den i tynde skiver, havde retten været lige i skabet.. Måske med en anelse mere af den dejlige jordskokkepuré. :)

Til dessert fik vi rørt havtorn iscreme og et havtorn/æble shot. Begge dele smagte dejligt, dog kunne jeg godt ha' ønsket mig, at havtornen havde smagt lidt mere igennem i isen.

Havtorn er et sjovt lille bær, som jeg først stiftede bekendtskab med for et års tid siden. En af mine kokke-kollegaer var meget glad for det, og det med rette. Bærrene er syrlige og friske, og har en fantastisk flot farve - jeg må bestemt eksperimentere lidt mere med havtorn.


Jeg synes at det var en ok aften, og jeg vil bestemt ikke udelukke, at vi slår et smut forbi Zeleste igen en anden gang, dog nok en dag hvor der er knap så travlt. :)

1 kommentar:

  1. Uhh, man får jo mundvand når man ser billeder... Både dem du poster og dem man ser inde i hovedet ;))

    SvarSlet